Monàrquics per una nit

Després d’anys i panys, els Reis d’Orient han tornat a incloure el poble de Florejacs dins el full de ruta de la seua gran Nit. El gran nombre de poblets de la Plana de Guissona ha obligat a Ses Majestats a repartir la feina, essent el rei Melcior l’escollit per, en representació de la tríada reial, acudir al poble.

Com succeeix sovint, els errors del GPS i el desordre de senders ocasionat per les obres del canal han provocat que el camell reial perdés el rumb i defallís entre les Pallargues i Renan. Afortunadament, el patge Ricard ha pogut socórrer a Sa Altesa, recollint-lo en mig dels camps i transportant-lo amb el seu guarnit Mehari fins la Plaça Major de Florejacs, on grans i petits frisaven per donar-li la benvinguda.

El rei Melcior, en la seua arribada al poble, s’ha congratulat amb la il·luminació nadalenca que enguany llueix Florejacs i s’ha manifestat alegrement sorprès de veure tota la mainada que l’esperava. A rodes de la seua muntura vintage, s’ha dirigit al nou local social on tot estava llest i guarnit per a la recepció.

Un cop acomodat al tron, les autoritats locals han fet lliurament a Sa Majestat de la clau màgica que obre les portes de les llars i que permet als patges accedir-hi en la foscor de la nit per a deixar els presents -i, si s’escau, el carbó- per als nens i nenes florejaquins. Acte seguit, un rere l’altre, la Patrícia, en Dídac, l’Alba, la Ivet, en Guim, Ramon i en Lluc, li han entregat les seues cartes i han cantat les nadales que havien preparat per a tant solemne esdeveniment. També els grans, deixant de banda les seues conviccions republicanes i el seu caràcter descregut, han rendit homenatge a tan il·lustre visitant, tot oferint-li un gotet de ratafia i dolços i retratant-se al seu costat per a immortalitzar l’acte.

Cal dir que Sa Majestat s’ha mostrat amb tothom ben senzill i campetxano, manifestant-se ple d’orgull i satisfacció amb l’acollida oferta per la bona i treballadora gent de Florejacs. Abans de seguir la ruta, ha promès als presents que, si segueixen fent bondat de la bona durant el 2011, els tornarà a visitar l’any vinent.

Ens esforçarem perquè així sigui!

About Giliet de Florejacs

polifacètic neosegarreta, posturbanita, filoruralitzant, jurisconsult, multiactivista, incontinent, paraintel·lectual, proposicionat, barrinador, vagarejador, ecocarlista autogestionari i rutilant exexcel·lentíssim

Posted on 6 gener 2011, in Esdeveniments and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 comentaris.

  1. No se si ho saps, però hi ha un blog a “le Monde” que es diu “Langue sauce piquante” que te els mateixos pebrots que els teu (!!!!!) ( o que tenia ja ho verificaré)

    • Els pebrots que il·lustren el meu blog tenen el seu origen en un obsequi en espècie d’un bon amic i veí de Florejacs, els qe l’inspìren són de més dubtós origen i, fins i tot, influència subjectiva…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

La casa en obres

Espai literari de Raül Garrigasait

Maria Freixanet Mateo

És quan escric feminisme que hi veig clar.

cestudissegarrencs.wordpress.com/

Entitat de recerca i divulgació sobre el patrimoni natural i cultural de la Segarra històrica.

Lo Ponent endins

Històries des de 25 contrades lleidatanes

Cafès de patrimoni

Trobades informals per parlar de patrimoni

La Capsa del Cosidor

Tot repuntant el tapís de Sikarra

els ulls als peus

Caminant amb els cinc sentits per Tarragona

lafontdebiscarri

Litúrgia de les petites hores...

%d bloggers like this: